Wagyu-kalven Pettersson växer

Wagyu-kalven Pettersson växer

Kommer du ihåg wagyu-kalven Pettersson? Vi visade första bilden av honom den 10 maj i år när han var ute på sin träningstur med husse.

Första bilden med wagyu-kalven Pettersson
Första bilden med Pettersson

Pettersson växer så det knakar

Eftersom han har vuxit till sig ordentligt, består inte träningsturerna längre enbart av att promenera med husse. Han är nu stor nog att dra vagn, och han börjar tycka att det är riktigt roligt. Visst är han fin?

Blandning mellan SLB och wagyu

Pettersson är en blandning mellan SLB (svensk låglandsboskap) och den ovanliga rasen wagyu som är en japansk ras. Wagyu har länge använts som drag- och packdjur tack vare sin dragförmåga och uthållighet.

Välj mellan att rida kamel eller att åka vagn

När du bokar gårdsbesök hos oss kan du välja mellan kamelridning eller att åka vagn bakom något av våra djur (vi har både kamel, lama, åsnor och så wagyu-oxen Pettersson som kan dra). Meddela vid bokning vad du är intresserad av, för vi sätter ihop grupper där man antingen enbart rider kamel eller enbart åker vagn. Det finns vanligtvis inte möjlighet att delta i båda aktiviteterna vid samma besök.

Pettersson har en jättefin vagn som han kan dra - wagyu är kända för sin dragförmåga
Pettersson har en jättefin vagn som han kan dra

Alla gårdsbesök måste förbokas

Avslutningsvis vill vi påminna om att alla gårdsbesök måste förbokas på telefon 070-649 33 06. Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.